Ausztrália országkódja 61

Országkódok
Ausztrália
+61 / AU / AUS
Helyi idő
Ausztrália
Népesség
Ausztrália
24 992 369
Sürgősségi telefonszám
Ausztrália
000
Országhívó kód: +61
E.164 (országkód): 61
Sürgősségi telefonszám: 000
Főváros: Canberra
Nyelv: Angol
Valuta: Ausztrál dollár (AUD)
2 SZÁMJEGY ISO: AU
3 SZÁMJEGY ISO: AUS
Helyi idő: 22:46
Népesség: 24 992 369
Földterület: 7 686 850 KM2
A leggyakoribb kérdések
Melyik ország kódja 61?
Ország kód +61?
Ausztrália Tárcsázó kód
Ausztrália Telefon kód

Ausztrália országkódjai

Ausztráliának három különböző országkódja van, ezek közül az egyik a numerikus országkód +61, amelyet a telefonszám előtt kell tárcsázni, ha külföldről hív egy Ausztráliában található telefonszámot. A másik kettő az ISO-kód AU és AUS.

Hogyan hívjunk telefonszámot Ausztráliában

Ausztrália országkódja 61. Ha külföldről hívja Ausztráliát, írjon be egy pluszjelet (+), vagy két nullát (00), majd az ország kódját (+61 vagy 0061).
Nekünk van 676 telefonszámok innen 56 Ausztrália különböző területei az adatbázisunkban.

Sürgős esetben

Ausztráliában ugyanaz a segélyhívószám (000) működik a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők számára.

Helyi idő és egyéb részletek

A helyi idő attól függően változik, hogy hol tartózkodik Ausztráliában. Ez annak köszönhető, hogy Ausztrália 12 különböző időzónára terjed ki. Az alábbi táblázat azt mutatja, hogy mennyi az idő az egyes időzónákban.
Ausztrália szárazföldi területe 7 686 850 KM2, amelyet benépesít 24 992 369 állampolgárok *2021-08-16.

Elhelyezkedés Helyi idő/óra
Antarctica / Macquarie22:46
Australia / Adelaide22:16
Australia / Brisbane21:46
Australia / Broken Hill22:16
Australia / Darwin21:16
Australia / Eucla20:31
Australia / Hobart22:46
Australia / Lindeman21:46
Australia / Lord Howe22:46
Australia / Melbourne22:46
Australia / Perth19:46
Australia / Sydney22:46
Mutasd az összeset