Australië landcode 61

Landcodes
Australië
+61 / AU / AUS
Lokale tijd
Australië
Bevolking
Australië
24 992 369
Telefoonnummer voor noodgevallen
Australië
000
Landnummer:: +61
E.164 (Landcode): 61
Telefoonnummer voor noodgevallen: 000
Kapitaal: Canberra
Taal: Engels
Valuta: Australische dollar (AUD)
2 CIJFERIGE ISO: AU
3 CIJFERIGE ISO: AUS
Lokale tijd: 19:50
Bevolking: 24 992 369
Landoppervlak: 7 686 850 KM2
Meest voorkomende vragen
Welke landcode is 61?
Landcode +61?
Australië Bel code
Australië Telefooncode:

Australië landcodes

Australië heeft drie verschillende landcodes, een daarvan is de numerieke landcode +61 die u vóór het telefoonnummer kiest wanneer u vanuit het buitenland een telefoonnummer in Australië belt. De twee andere zijn de ISO-codes AU en AUS.

Een telefoonnummer bellen in Australië

De landcode van Australië is 61. Als u naar Australië belt vanuit het buitenland, moet u ofwel een plusteken (+) of twee nullen (00) schrijven gevolgd door de landcode (+61 of 0061).
We hebben 680 telefoonnummers van 56 verschillende gebieden in Australië opgeslagen in onze database.

Bij noodgevallen

Australië heeft hetzelfde alarmnummer (000) voor politie, brandweer en ambulance.

Lokale tijd en andere details

Lokale tijd varieert afhankelijk van waar u zich in Australië bevindt. Dit komt doordat Australië zich uitstrekt over 12 verschillende tijdzones. In de onderstaande tabel ziet u hoe laat het is in elke afzonderlijke tijdzone.
Het landoppervlak van Australië is 7 686 850 KM2, die wordt bevolkt door 24 992 369 burgers *2021-08-16.

Plaats Lokale tijd/klok
Antarctica / Macquarie19:50
Australia / Adelaide19:20
Australia / Brisbane18:50
Australia / Broken Hill19:20
Australia / Darwin18:20
Australia / Eucla17:35
Australia / Hobart19:50
Australia / Lindeman18:50
Australia / Lord Howe19:50
Australia / Melbourne19:50
Australia / Perth16:50
Australia / Sydney19:50
Toon alles