Australiens landskod 61

Landskoder
Australien
+61 / AU / AUS
Lokal tid
Australien
Befolkning
Australien
24 992 369
Nödtelefonnummer
Australien
000
Landsnummer: +61
E.164 (landskod): 61
Nödtelefonnummer: 000
Huvudstad: Canberra
Språk: Engelsk
Valuta: Australiensisk dollar (AUD)
2 DIGIT ISO: AU
3 DIGIT ISO: AUS
Lokal tid: 12:39
Befolkning: 24 992 369
Landyta: 7 686 850 KM2
De vanligaste frågorna
Vilken landskod är 61?
Landskod +61?
Australien Uppringningskod
Australien Telefonkod

Australiens landskoder

Australien har tre olika landskoder, en av dem är den numeriska landskoden +61 som är vad du slår före telefonnumret när du ringer ett telefonnummer i Australien från utlandet. De två andra är ISO-koderna AU och AUS.

Hur man ringer ett telefonnummer i Australien

Australiens landskod är 61. Om du ringer till Australien från utlandet måste du antingen skriva ett plustecken (+) eller två nollor (00) följt av dess landskod (+61 eller 0061).
Vi har 683 telefonnummer från 56 olika områden i Australien lagrade i vår databas.

Vid nödsituation

Australien har samma larmnummer (000) för polis, brandkår och ambulans.

Lokal tid och andra detaljer

Lokal tid varierar beroende på var du befinner dig i Australien. Detta beror på att Australien sträcker sig över 12 olika tidszoner. Tabellen nedan visar vad klockan är i varje enskild tidszon.
Australiens landområde är 7 686 850 KM2, som befolkas av 24 992 369 medborgare *2021-08-16.

Plats Lokal tid/klocka
Antarctica / Macquarie12:39
Australia / Adelaide12:09
Australia / Brisbane12:39
Australia / Broken Hill12:09
Australia / Darwin12:09
Australia / Eucla11:24
Australia / Hobart12:39
Australia / Lindeman12:39
Australia / Lord Howe13:09
Australia / Melbourne12:39
Australia / Perth10:39
Australia / Sydney12:39
Visa allt