Kod kraju Australii 61

Kody krajów
Australia
+61 / AU / AUS
Czas lokalny
Australia
Populacja
Australia
24 992 369
Numer telefonu alarmowego
Australia
000
Numer kierunkowy kraju: +61
E.164 (kod kraju): 61
Numer telefonu alarmowego: 000
Kapitał: Canberra
Język: Język angielski
Valuta: Dolar australijski (AUD)
2 CYFROWE ISO: AU
3 CYFROWE ISO: AUS
Czas lokalny: 11:09
Populacja: 24 992 369
Powierzchnia terenu: 7 686 850 KM2
Najczęściej zadawane pytania
Który kod kraju to 61?
Kod pocztowy +61?
Australia Numer kierunkowy
Australia Kod telefoniczny

Kody krajów Australii

Australia ma trzy różne kody krajów, jednym z nich jest numeryczny kod kraju +61, który wybiera się przed numerem telefonu, dzwoniąc pod numer telefonu w Australii z zagranicy. Pozostałe dwa to kody ISO AU oraz AUS.

Jak zadzwonić pod numer telefonu w Australii

Kod kraju Australii to 61. Jeśli dzwonisz do Australii z zagranicy, musisz wpisać znak plus (+) lub dwa zera (00), a następnie kod kraju (+61 lub 0061).
Mamy 683 numery telefonów od 56 różne obszary w Australii przechowywane w naszej bazie danych.

W razie wypadku

Australia ma ten sam numer alarmowy (000) dla policji, straży pożarnej i karetki pogotowia.

Czas lokalny i inne szczegóły

Czas lokalny różni się w zależności od tego, gdzie się znajdujesz w Australii. Wynika to z tego, że Australia rozciąga się na 12 różnych stref czasowych. Poniższa tabela pokazuje, która jest godzina w każdej oddzielnej strefie czasowej.
Australijski obszar lądowy to 7 686 850 KM2, który jest wypełniony przez 24 992 369 obywatele *2021-08-16.

Lokalizacja Czas lokalny/zegar
Antarctica / Macquarie11:09
Australia / Adelaide10:39
Australia / Brisbane11:09
Australia / Broken Hill10:39
Australia / Darwin10:39
Australia / Eucla09:54
Australia / Hobart11:09
Australia / Lindeman11:09
Australia / Lord Howe11:39
Australia / Melbourne11:09
Australia / Perth09:09
Australia / Sydney11:09
Pokaż wszystko