Австралия код на държавата 61

Кодове на държави
Австралия
+61 / AU / AUS
Местно време
Австралия
Население
Австралия
24 992 369
Телефонен номер за спешни случаи
Австралия
000
Код за повикване на държава: +61
E.164 (код на държавата): 61
Телефонен номер за спешни случаи: 000
Капитал: Канбера
език: Английски
Валута: австралийски долар (AUD)
2 ЦИФРОВО ISO: AU
3 ЦИФРОВО ISO: AUS
Местно време: 04:36
Население: 24 992 369
Площ на земята: 7 686 850 KM2
Най-често срещаните въпроси
Коя е кодът на държавата 61?
Код на държавата +61?
Австралия Код за набиране
Австралия Телефонен код

Кодове на държави в Австралия

Австралия има три различни кода на държави, един от тях е цифровият код на държавата +61, който набирате преди телефонния номер, когато се обаждате на телефонен номер в Австралия от чужбина. Другите два са ISO-кодовете AU и AUS.

Как да се обадите на телефонен номер в Австралия

Кодът на държавата на Австралия е 61. Ако се обаждате в Австралия от чужбина, трябва или да напишете знак плюс (+) или две нули (00), последвани от кода на страната (+61 или 0061).
Ние имаме 683 телефонни номера от 56 различни области в Австралия, съхранявани в нашата база данни.

В случай на спешност

Австралия има същия номер за спешни случаи (000) за полиция, пожарна и линейка.

Местно време и други подробности

Местното време варира в зависимост от това къде се намирате в Австралия. Това се дължи на факта, че Австралия се простира на 12 различни часови зони. Таблицата по-долу показва колко е часът във всяка отделна часова зона.
Площта на Австралия е 7 686 850 KM2, който е населен от 24 992 369 граждани *2021-08-16.

Местоположение Местно време/часовник
Antarctica / Macquarie04:36
Australia / Adelaide04:06
Australia / Brisbane04:36
Australia / Broken Hill04:06
Australia / Darwin04:06
Australia / Eucla03:21
Australia / Hobart04:36
Australia / Lindeman04:36
Australia / Lord Howe05:06
Australia / Melbourne04:36
Australia / Perth02:36
Australia / Sydney04:36
Покажи всичко