Országkód 1 (Egyesült Államok)

Országkódok
Egyesült Államok
+1 / US / USA
Helyi idő
Egyesült Államok
Népesség
Egyesült Államok
327 167 434
Sürgősségi telefonszám
Egyesült Államok
911
Országhívó kód: +1
E.164 (országkód): 1
Sürgősségi telefonszám: 911
Főváros: Washington DC
Nyelv: Angol
Valuta: Amerikai dollár (USD)
2 SZÁMJEGY ISO: US
3 SZÁMJEGY ISO: USA
Helyi idő: 05:22
Népesség: 327 167 434
Földterület: 9 629 091 KM2

Egyesült Államok országkódjai

Az Egyesült Államokban három különböző országkód van, ezek közül az egyik a numerikus országkód +1, amelyet a telefonszám előtt tárcsáz, amikor külföldről hív egy egyesült államokbeli telefonszámot. A másik kettő az ISO-kód US és USA.

Hogyan hívjunk telefonszámot az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok országkódja 1. Ha külföldről hívja az Egyesült Államokat, írjon be egy pluszjelet (+), vagy két nullát (00), majd az ország kódját (+1 vagy 001).
Nekünk van 1080714 telefonszámok innen 65 Egyesült Államok különböző területei az adatbázisunkban.

Sürgős esetben

Az Egyesült Államokban ugyanaz a segélyhívószám (911) működik a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők számára.

Helyi idő és egyéb részletek

A helyi idő az Egyesült Államok méretétől függően változik. Az Egyesült Államok 29 különböző időzónát ölel fel, ezért úgy döntöttünk, hogy az alábbi táblázatot minden egyes államban megjelenítjük a helyi időre vonatkozóan.
The Az Egyesült Államok szárazföldi területe 9 629 091 KM2 és lakossága 327 167 434 állampolgárok.

Location Local time / clock
America / Adak05:22
America / Anchorage06:22
America / Boise08:22
America / Chicago09:22
America / Denver08:22
America / Detroit10:22
America / Indiana / Indianapolis10:22
America / Indiana / Knox09:22
America / Indiana / Marengo10:22
America / Indiana / Petersburg10:22
America / Indiana / Tell City09:22
America / Indiana / Vevay10:22
America / Indiana / Vincennes10:22
America / Indiana / Winamac10:22
America / Juneau06:22
America / Kentucky / Louisville10:22
America / Kentucky / Monticello10:22
America / Los Angeles07:22
America / Menominee09:22
America / Metlakatla06:22
America / New York10:22
America / Nome06:22
America / North Dakota / Beulah09:22
America / North Dakota / Center09:22
America / North Dakota / New Salem09:22
America / Phoenix08:22
America / Sitka06:22
America / Yakutat06:22
Pacific / Honolulu05:22
Mutasd az összeset