Landcode 1 (Verenigde Staten)

Landcodes
Verenigde Staten
+1 / US / USA
Lokale tijd
Verenigde Staten
Bevolking
Verenigde Staten
327 167 434
Telefoonnummer voor noodgevallen
Verenigde Staten
911
Landnummer:: +1
E.164 (Landcode): 1
Telefoonnummer voor noodgevallen: 911
Kapitaal: Washington DC
Taal: Engels
Valuta: US dollar (USD)
2 CIJFERIGE ISO: US
3 CIJFERIGE ISO: USA
Lokale tijd: 12:11
Bevolking: 327 167 434
Landoppervlak: 9 629 091 KM2

Landcodes in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten hebben drie verschillende landcodes, een daarvan is de numerieke landcode +1 die u vóór het telefoonnummer kiest wanneer u vanuit het buitenland een telefoonnummer in de Verenigde Staten belt. De twee andere zijn de ISO-codes US en USA.

Een telefoonnummer bellen in de Verenigde Staten

De landcode van de Verenigde Staten is 1. Als u vanuit het buitenland naar de Verenigde Staten belt, moet u een plusteken (+) of twee nullen (00) schrijven gevolgd door de landcode (+1 of 001).
We hebben 1080714 telefoonnummers van 65 verschillende gebieden in de Verenigde Staten die zijn opgeslagen in onze database.

Bij noodgevallen

De Verenigde Staten hebben hetzelfde alarmnummer (911) voor politie, brandweer en ambulance.

Lokale tijd en andere details

Lokale tijd varieert vanwege de grootte van de Verenigde Staten. De Verenigde Staten strekt zich uit over 29 verschillende tijdzones en daarom hebben we ervoor gekozen om hieronder een tabel weer te geven met betrekking tot de lokale tijd in elke afzonderlijke staat.
The Verenigde Staten heeft een landoppervlak van 9 629 091 KM2 en een bevolking van 327 167 434 burgers.

Location Local time / clock
America / Adak12:11
America / Anchorage13:11
America / Boise15:11
America / Chicago16:11
America / Denver15:11
America / Detroit17:11
America / Indiana / Indianapolis17:11
America / Indiana / Knox16:11
America / Indiana / Marengo17:11
America / Indiana / Petersburg17:11
America / Indiana / Tell City16:11
America / Indiana / Vevay17:11
America / Indiana / Vincennes17:11
America / Indiana / Winamac17:11
America / Juneau13:11
America / Kentucky / Louisville17:11
America / Kentucky / Monticello17:11
America / Los Angeles14:11
America / Menominee16:11
America / Metlakatla13:11
America / New York17:11
America / Nome13:11
America / North Dakota / Beulah16:11
America / North Dakota / Center16:11
America / North Dakota / New Salem16:11
America / Phoenix15:11
America / Sitka13:11
America / Yakutat13:11
Pacific / Honolulu12:11
Toon alles