Landskod 1 (Förenta staterna)

Landskoder
Förenta staterna
+1 / US / USA
Lokal tid
Förenta staterna
Befolkning
Förenta staterna
327 167 434
Nödtelefonnummer
Förenta staterna
911
Landsnummer: +1
E.164 (landskod): 1
Nödtelefonnummer: 911
Huvudstad: Washington DC
Språk: Engelsk
Valuta: Amerikanska dollar (USD)
2 DIGIT ISO: US
3 DIGIT ISO: USA
Lokal tid: 21:00
Befolkning: 327 167 434
Landyta: 9 629 091 KM2

Förenta staternas landskoder

USA har tre olika landskoder, en av dem är den numeriska landskoden +1 som är vad du slår före telefonnumret när du ringer ett telefonnummer i USA från utlandet. De två andra är ISO-koderna US och USA.

Hur man ringer ett telefonnummer i USA

USA:s landskod är 1. Om du ringer till USA från utlandet måste du antingen skriva ett plustecken (+) eller två nollor (00) följt av dess landskod (+1 eller 001).
Vi har 1080242 telefonnummer från 65 olika områden i USA lagras i vår databas.

Vid nödsituation

USA har samma larmnummer (911) för polis, brandkår och ambulans.

Lokal tid och andra detaljer

Lokal tid varierar beroende på storleken på USA. USA sträcker sig över 29 olika tidszoner varför vi har valt att visa en tabell nedan relaterad till lokal tid i varje separat delstat.
The USA har ett landområde på 9 629 091 KM2 och en befolkning på 327 167 434 medborgare.

Location Local time / clock
America / Adak22:00
America / Anchorage23:00
America / Boise01:00
America / Chicago02:00
America / Denver01:00
America / Detroit03:00
America / Indiana / Indianapolis03:00
America / Indiana / Knox02:00
America / Indiana / Marengo03:00
America / Indiana / Petersburg03:00
America / Indiana / Tell City02:00
America / Indiana / Vevay03:00
America / Indiana / Vincennes03:00
America / Indiana / Winamac03:00
America / Juneau23:00
America / Kentucky / Louisville03:00
America / Kentucky / Monticello03:00
America / Los Angeles00:00
America / Menominee02:00
America / Metlakatla23:00
America / New York03:00
America / Nome23:00
America / North Dakota / Beulah02:00
America / North Dakota / Center02:00
America / North Dakota / New Salem02:00
America / Phoenix00:00
America / Sitka23:00
America / Yakutat23:00
Pacific / Honolulu21:00
Visa allt