Код на държавата 1 (Съединени щати)

Кодове на държави
Съединение щати
+1 / US / USA
Местно време
Съединение щати
Население
Съединение щати
327 167 434
Телефонен номер за спешни случаи
Съединение щати
911
Код за повикване на държава: +1
E.164 (код на държавата): 1
Телефонен номер за спешни случаи: 911
Капитал: Вашингтон
език: Английски
Валута: Американски долар (USD)
2 ЦИФРОВО ISO: US
3 ЦИФРОВО ISO: USA
Местно време: 08:22
Население: 327 167 434
Площ на земята: 9 629 091 KM2

Кодове на държавите на САЩ

Съединените щати имат три различни кода на държави, един от тях е цифровият код на държавата +1, който набирате преди телефонния номер, когато се обаждате на телефонен номер в Съединените щати от чужбина. Другите два са ISO-кодовете US и USA.

Как да се обадите на телефонен номер в Съединените щати

Кодът на държавата на Съединените щати е 1. Ако се обаждате на Съединените щати от чужбина, трябва да напишете знак плюс (+) или две нули (00), последвани от кода на страната (+1 или 001).
Ние имаме 1080714 телефонни номера от 65 различни области в Съединените щати, съхранявани в нашата база данни.

В случай на спешност

Съединените щати имат същия номер за спешни случаи (911) за полиция, пожарна и линейка.

Местно време и други подробности

Местното време варира в зависимост от размера на Съединените щати. Съединените щати се простират на 29 различни часови зони, поради което избрахме да покажем таблица по-долу, свързана с местното време във всеки отделен щат.
The Съединените щати имат земна площ от 9 629 091 KM2 и население от 327 167 434 граждани.

Location Local time / clock
America / Adak09:22
America / Anchorage10:22
America / Boise12:22
America / Chicago13:22
America / Denver12:22
America / Detroit14:22
America / Indiana / Indianapolis14:22
America / Indiana / Knox13:22
America / Indiana / Marengo14:22
America / Indiana / Petersburg14:22
America / Indiana / Tell City13:22
America / Indiana / Vevay14:22
America / Indiana / Vincennes14:22
America / Indiana / Winamac14:22
America / Juneau10:22
America / Kentucky / Louisville14:22
America / Kentucky / Monticello14:22
America / Los Angeles11:22
America / Menominee13:22
America / Metlakatla10:22
America / New York14:22
America / Nome10:22
America / North Dakota / Beulah13:22
America / North Dakota / Center13:22
America / North Dakota / New Salem13:22
America / Phoenix11:22
America / Sitka10:22
America / Yakutat10:22
Pacific / Honolulu08:22
Покажи всичко