Kod kraju 1 (Stany Zjednoczone)

Kody krajów
Stany Zjednoczone
+1 / US / USA
Czas lokalny
Stany Zjednoczone
Populacja
Stany Zjednoczone
327 167 434
Numer telefonu alarmowego
Stany Zjednoczone
911
Numer kierunkowy kraju: +1
E.164 (kod kraju): 1
Numer telefonu alarmowego: 911
Kapitał: Waszyngton
Język: Język angielski
Valuta: Dolar (USD)
2 CYFROWE ISO: US
3 CYFROWE ISO: USA
Czas lokalny: 10:33
Populacja: 327 167 434
Powierzchnia terenu: 9 629 091 KM2

Kody krajów w Stanach Zjednoczonych

Stany Zjednoczone mają trzy różne kody krajów, jednym z nich jest numeryczny kod kraju +1, który jest wybierany przed numerem telefonu, gdy dzwonisz pod numer telefonu w Stanach Zjednoczonych z zagranicy. Pozostałe dwa to kody ISO US oraz USA.

Jak zadzwonić pod numer telefonu w Stany Zjednoczone?

Kod kraju Stanów Zjednoczonych to 1. Jeśli dzwonisz do Stanów Zjednoczonych z zagranicy, musisz wpisać znak plus (+) lub dwa zera (00), a następnie kod kraju (+1 lub 001).
Mamy 1080714 numery telefonów od 65 różne obszary w Stanach Zjednoczonych przechowywane w naszej bazie danych.

W razie wypadku

Stany Zjednoczone mają ten sam numer alarmowy (911) dla policji, straży pożarnej i karetki pogotowia.

Czas lokalny i inne szczegóły

Czas lokalny różni się w zależności od wielkości Stanów Zjednoczonych. Stany Zjednoczone rozciągają się na 29 różnych strefach czasowych, dlatego zdecydowaliśmy się wyświetlić poniżej tabelę związaną z czasem lokalnym w każdym oddzielnym stanie.
The Stany Zjednoczone mają obszar lądowy 9 629 091 KM2 i populacja 327 167 434 obywatele.

Location Local time / clock
America / Adak11:33
America / Anchorage12:33
America / Boise14:33
America / Chicago15:33
America / Denver14:33
America / Detroit16:33
America / Indiana / Indianapolis16:33
America / Indiana / Knox15:33
America / Indiana / Marengo16:33
America / Indiana / Petersburg16:33
America / Indiana / Tell City15:33
America / Indiana / Vevay16:33
America / Indiana / Vincennes16:33
America / Indiana / Winamac16:33
America / Juneau12:33
America / Kentucky / Louisville16:33
America / Kentucky / Monticello16:33
America / Los Angeles13:33
America / Menominee15:33
America / Metlakatla12:33
America / New York16:33
America / Nome12:33
America / North Dakota / Beulah15:33
America / North Dakota / Center15:33
America / North Dakota / New Salem15:33
America / Phoenix13:33
America / Sitka12:33
America / Yakutat12:33
Pacific / Honolulu10:33
Pokaż wszystko