Rusland landcode 7

Landcodes
Rusland
+7 / RU / RUS
Lokale tijd
Rusland
Bevolking
Rusland
144 478 050
Telefoonnummer voor noodgevallen
Rusland
102
Landnummer:: +7
E.164 (Landcode): 7
Telefoonnummer voor noodgevallen: 102
Kapitaal: Moskou
Taal: Russisch
Valuta: Russische roebel (RUB)
2 CIJFERIGE ISO: RU
3 CIJFERIGE ISO: RUS
Lokale tijd: 08:03
Bevolking: 144 478 050
Landoppervlak: 17 100 000 KM2
Meest voorkomende vragen
Welke landcode is 7?
Landcode +7?
Rusland Bel code
Rusland Telefooncode:

Rusland landcodes

Rusland heeft drie verschillende landcodes, een daarvan is de numerieke landcode +7 die u vóór het telefoonnummer kiest wanneer u vanuit het buitenland een telefoonnummer in Rusland belt. De twee andere zijn de ISO-codes RU en RUS.

Hoe bel je een telefoonnummer in Rusland

De landcode van Rusland is 7. Als u naar Rusland belt vanuit het buitenland, moet u ofwel een plusteken (+) of twee nullen (00) schrijven gevolgd door de landcode (+7 of 007).
We hebben 143 telefoonnummers van 9 verschillende gebieden in Rusland opgeslagen in onze database.

Bij noodgevallen

Rusland heeft verschillende alarmnummers, afhankelijk van het soort noodgeval. Bel 102 voor politie, bel 101 voor brandweer en 103 voor ambulance.

Lokale tijd en andere details

Lokale tijd varieert afhankelijk van waar u zich in Rusland bevindt. Dit komt doordat Rusland zich uitstrekt over 26 verschillende tijdzones. In de onderstaande tabel ziet u hoe laat het is in elke afzonderlijke tijdzone.
Het landoppervlak van Rusland is 17 100 000 KM2, die wordt bevolkt door 144 478 050 burgers *2021-08-16.

Plaats Lokale tijd/klok
Asia / Anadyr17:03
Asia / Barnaul12:03
Asia / Chita14:03
Asia / Irkutsk13:03
Asia / Kamchatka17:03
Asia / Khandyga14:03
Asia / Krasnoyarsk12:03
Asia / Magadan16:03
Asia / Novokuznetsk12:03
Asia / Novosibirsk12:03
Asia / Omsk11:03
Asia / Sakhalin16:03
Asia / Srednekolymsk16:03
Asia / Tomsk12:03
Asia / Ust-Nera15:03
Asia / Vladivostok15:03
Asia / Yakutsk14:03
Asia / Yekaterinburg10:03
Europe / Astrakhan09:03
Europe / Kaliningrad07:03
Europe / Kirov08:03
Europe / Moscow08:03
Europe / Samara09:03
Europe / Saratov09:03
Europe / Ulyanovsk09:03
Europe / Volgograd08:03
Toon alles