Kod kraju Rosja 7

Kody krajów
Rosja
+7 / RU / RUS
Czas lokalny
Rosja
Populacja
Rosja
144 478 050
Numer telefonu alarmowego
Rosja
102
Numer kierunkowy kraju: +7
E.164 (kod kraju): 7
Numer telefonu alarmowego: 102
Kapitał: Moskwa
Język: Rosyjski
Valuta: Rubel rosyjski (RUB)
2 CYFROWE ISO: RU
3 CYFROWE ISO: RUS
Czas lokalny: 04:46
Populacja: 144 478 050
Powierzchnia terenu: 17 100 000 KM2
Najczęściej zadawane pytania
Który kod kraju to 7?
Kod pocztowy +7?
Rosja Numer kierunkowy
Rosja Kod telefoniczny

Kody krajów Rosji

Rosja ma trzy różne kody krajów, jednym z nich jest numeryczny kod kraju +7, który wybiera się przed numerem telefonu, dzwoniąc pod numer telefonu w Rosji z zagranicy. Pozostałe dwa to kody ISO RU oraz RUS.

Jak zadzwonić pod numer telefonu w Rosji

Kod kraju Rosji to 7. Jeśli dzwonisz do Rosji z zagranicy, musisz wpisać znak plus (+) lub dwa zera (00), a następnie kod kraju (+7 lub 007).
Mamy 143 numery telefonów od 9 różne obszary w Rosji przechowywane w naszej bazie danych.

W razie wypadku

Rosja ma różne numery alarmowe w zależności od rodzaju sytuacji alarmowej. Zadzwoń pod numer 102 po policję, zadzwoń pod numer 101 po straż pożarną i 103 po karetkę pogotowia.

Czas lokalny i inne szczegóły

Czas lokalny różni się w zależności od tego, gdzie się znajdujesz w Rosji. Wynika to z tego, że Rosja rozciąga się w 26 różnych strefach czasowych. Poniższa tabela pokazuje, która jest godzina w każdej oddzielnej strefie czasowej.
Obszar lądowy Rosji to 17 100 000 KM2, który jest wypełniony przez 144 478 050 obywatele *2021-08-16.

Lokalizacja Czas lokalny/zegar
Asia / Anadyr13:46
Asia / Barnaul08:46
Asia / Chita10:46
Asia / Irkutsk09:46
Asia / Kamchatka13:46
Asia / Khandyga10:46
Asia / Krasnoyarsk08:46
Asia / Magadan12:46
Asia / Novokuznetsk08:46
Asia / Novosibirsk08:46
Asia / Omsk07:46
Asia / Sakhalin12:46
Asia / Srednekolymsk12:46
Asia / Tomsk08:46
Asia / Ust-Nera11:46
Asia / Vladivostok11:46
Asia / Yakutsk10:46
Asia / Yekaterinburg06:46
Europe / Astrakhan05:46
Europe / Kaliningrad03:46
Europe / Kirov04:46
Europe / Moscow04:46
Europe / Samara05:46
Europe / Saratov05:46
Europe / Ulyanovsk05:46
Europe / Volgograd04:46
Pokaż wszystko