Ryssland landskod 7

Landskoder
Ryssland
+7 / RU / RUS
Lokal tid
Ryssland
Befolkning
Ryssland
144 478 050
Nödtelefonnummer
Ryssland
102
Landsnummer: +7
E.164 (landskod): 7
Nödtelefonnummer: 102
Huvudstad: Moskva
Språk: Ryska
Valuta: Rysk rubel (RUB)
2 DIGIT ISO: RU
3 DIGIT ISO: RUS
Lokal tid: 06:51
Befolkning: 144 478 050
Landyta: 17 100 000 KM2
De vanligaste frågorna
Vilken landskod är 7?
Landskod +7?
Ryssland Uppringningskod
Ryssland Telefonkod

Rysslands landskoder

Ryssland har tre olika landskoder, en av dem är den numeriska landskoden +7 som är vad du slår före telefonnumret när du ringer ett telefonnummer i Ryssland från utlandet. De två andra är ISO-koderna RU och RUS.

Hur man ringer ett telefonnummer i Ryssland

Rysslands landskod är 7. Om du ringer till Ryssland från utlandet måste du antingen skriva ett plustecken (+) eller två nollor (00) följt av dess landskod (+7 eller 007).
Vi har 143 telefonnummer från 9 olika områden i Ryssland lagrade i vår databas.

Vid nödsituation

Ryssland har olika nödnummer beroende på typ av nödsituation. Ring 102 för polis, ring 101 för brandkår och 103 för ambulans.

Lokal tid och andra detaljer

Lokal tid varierar beroende på var du befinner dig i Ryssland. Detta beror på att Ryssland sträcker sig över 26 olika tidszoner. Tabellen nedan visar vad klockan är i varje enskild tidszon.
Rysslands landområde är 17 100 000 KM2, som befolkas av 144 478 050 medborgare *2021-08-16.

Plats Lokal tid/klocka
Asia / Anadyr15:51
Asia / Barnaul10:51
Asia / Chita12:51
Asia / Irkutsk11:51
Asia / Kamchatka15:51
Asia / Khandyga12:51
Asia / Krasnoyarsk10:51
Asia / Magadan14:51
Asia / Novokuznetsk10:51
Asia / Novosibirsk10:51
Asia / Omsk09:51
Asia / Sakhalin14:51
Asia / Srednekolymsk14:51
Asia / Tomsk10:51
Asia / Ust-Nera13:51
Asia / Vladivostok13:51
Asia / Yakutsk12:51
Asia / Yekaterinburg08:51
Europe / Astrakhan07:51
Europe / Kaliningrad05:51
Europe / Kirov06:51
Europe / Moscow06:51
Europe / Samara07:51
Europe / Saratov07:51
Europe / Ulyanovsk07:51
Europe / Volgograd06:51
Visa allt