Код на Русия 7

Кодове на държави
Русия
+7 / RU / RUS
Местно време
Русия
Население
Русия
144 478 050
Телефонен номер за спешни случаи
Русия
102
Код за повикване на държава: +7
E.164 (код на държавата): 7
Телефонен номер за спешни случаи: 102
Капитал: Москва
език: Руски
Валута: руска рубла (RUB)
2 ЦИФРОВО ISO: RU
3 ЦИФРОВО ISO: RUS
Местно време: 17:16
Население: 144 478 050
Площ на земята: 17 100 000 KM2
Най-често срещаните въпроси
Коя е кодът на държавата 7?
Код на държавата +7?
Русия Код за набиране
Русия Телефонен код

Кодове на държави на Русия

Русия има три различни кода на държави, един от тях е цифровият код на държавата +7, който набирате преди телефонния номер, когато се обаждате на телефонен номер в Русия от чужбина. Другите два са ISO-кодовете RU и RUS.

Как да се обадите на телефонен номер в Русия

Кодът на държавата на Русия е 7. Ако се обаждате в Русия от чужбина, трябва да напишете знак плюс (+) или две нули (00), последвани от кода на страната (+7 или 007).
Ние имаме 143 телефонни номера от 9 различни области в Русия, съхранявани в нашата база данни.

В случай на спешност

Русия има различни номера за спешни случаи в зависимост от вида на спешната помощ. Обадете се на 102 за полицията, 101 за пожарната и 103 за линейката.

Местно време и други подробности

Местното време варира в зависимост от това къде се намирате в Русия. Това се дължи на факта, че Русия се простира на 26 различни часови зони. Таблицата по-долу показва колко е часът във всяка отделна часова зона.
Земната площ на Русия е 17 100 000 KM2, който е населен от 144 478 050 граждани *2021-08-16.

Местоположение Местно време/часовник
Asia / Anadyr02:16
Asia / Barnaul21:16
Asia / Chita23:16
Asia / Irkutsk22:16
Asia / Kamchatka02:16
Asia / Khandyga23:16
Asia / Krasnoyarsk21:16
Asia / Magadan01:16
Asia / Novokuznetsk21:16
Asia / Novosibirsk21:16
Asia / Omsk20:16
Asia / Sakhalin01:16
Asia / Srednekolymsk01:16
Asia / Tomsk21:16
Asia / Ust-Nera00:16
Asia / Vladivostok00:16
Asia / Yakutsk23:16
Asia / Yekaterinburg19:16
Europe / Astrakhan18:16
Europe / Kaliningrad16:16
Europe / Kirov17:16
Europe / Moscow17:16
Europe / Samara18:16
Europe / Saratov18:16
Europe / Ulyanovsk18:16
Europe / Volgograd17:16
Покажи всичко